Blog

Waarom een gps tracker gebruiken?

Veel mensen kennen de bekende apparaatjes wel, een gps tracker. Onlangs was er nog een speciale tv-uitzending over waarbij ze dieven traceerden met behulp van een dergelijk volgsysteem. Behalve het traceren van dieven, zijn er meer toepassing om gebruik te maken van de track and trace methoden. In dit artikel beschrijven wij kort voor welke methoden deze gps/gsm tracking systemen gebruikt worden.

1. Volg uw kinderen of ouders. De huidige samenleving vormt een steeds groter gevaar voor zorgbehoevende personen of mensen die niet voor zichzelf op kunnen komen. Met een gps tracker kunt u uw kinderen, demente ouders of andere personen makkelijk traceren. Deze toepassing kan betekenen dat de vrijheid van iemand niet meer hoeft worden ingeperkt, maar het zorgt ook voor gemoedsrust. Met het gemak van een sms is iemand immers te traceren.

2. Volg uw dieren. U kent het wel, u bent aan het wandelen met uw hond en opeens is deze spoorloos. Of uw kat komt al dagen niet thuis. Al die tijd dat ze er nog waren heeft ervoor gezorgd dat u een emotionele band met het beestje heeft opgebouwd. Het liefst zou u zo snel mogelijk het diertje terugvinden en knuffelen. Een gps tracker biedt hier uitkomst. Ook het volgen van dieren die een intrinsieke waarde hebben of een gevaar kunnen zijn voor andere, zoals circus dieren, zijn zo makkelijk op te sporen en dit kan een schadepost voorkomen.

3. Rittenadministratie. De belastingdienst stelt bepaalde eisen aan een rittenadministratie om in aanmerking te komen voor de aftrekposten. Een van die eisen is het noteren van het aantal gereden kilometers bij zakelijk gebruik. Dit is voor veel mensen een vervelende en tijdrovende klus, maar niet met de track and trace systemen . U kunt achteraf makkelijk nagaan hoeveel kilometer u waar heeft gereden. Dit voorkomt oponthoud als u tussen de bedrijven zit en liever niet bezig bent met het registreren van deze zaken.

4. Opsporen gestolen goederen. Het aantal diefstallen van scooters, auto’s, boten e.d. neemt aanzienlijk toe de afgelopen jaren. Het economische klimaat zorgt er mede voor dat steeds meer mensen zijn aangewezen op deze vorm van criminaliteit. Niet leuk, maar u wilt natuurlijk niet dat het uw spullen betreft waar u hard voor heeft gewerkt. Het is algemeen bekend dat een aangifte vaak weinig oplost en uw spullen niet terughaalt. Een gps tracker van gps-tracer biedt hier uitkomst, met het gemak van een smsje heeft u binnen een minuut de locatie van de goederen ontvangen en kunt u de politie inschakelen.

Er zijn nog meer manieren denkbaar waar een gps tracker een echte uitkomst bied op mogelijke problemen. De meeste mensen gebruiken een dergelijk apparaat voor het beveiligen van hun goederen, voer- en vaartuigen en bouwmachines. De mogelijkheden zijn echter veel groter dan dat!

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Dirittoallarete to add comments!

Join Dirittoallarete