Blog

Wat is 3D Printen?

Het lijkt alsof iedereen van het Witte Huis tot Amazon.com deze dagen over 3D printen praat, maar wat is het nou precies? Hieronder leggen we je deze hype precies uit.

Wat is een 3D-printer?

3D-printers zijn een nieuwe generatie van machines die alledaagse dingen kunnen maken. Ze zijn opmerkelijk omdat ze verschillende soorten objecten, in verschillende materialen kunnen produceren, allemaal vanuit dezelfde machine.

Een 3D printer kan vrijwel alles van keramische kopjes tot plastic speelgoed, metalen machineonderdelen, aardewerk vazen, luxe chocolade cakes of zelfs menselijke lichaamsdelen printen.

Ze vervangen de traditionelproductielijnen met een enkele machine, net als inkjetprinters thuis de oude logge apparaten hebben vervangen.

Waarom noemen ze het eigenlijk printen?

Als je goed kijkt (met een microscoop) op een pagina met tekst van je huis printer, zie je dat de letters niet alleen vlekken op het papier zijn, maar ze eigenlijk op het papier zijn geprint.

Hoe 3D-printers werken?

Je begint met het ontwerpen van een 3D-object op een gewone pc, sluit deze aan op een 3D-printer, drukt op 'print' en dan kun je achterover leunen en kijken hoe het object laag voor laag wordt uitgeprint. Het proces is een beetje zoals het maken van een boterham van gesneden brood, maar dan in omgekeerde richting. Veronderstel dat elk sneetje brood afzonderlijk wordt gebakken en daarna aan elkaar wordt gelijmd tot een heel brood. Dat is eigenlijk wat een 3D-printer doet.

Het 3D-printproces maakt een heel voorwerp uit duizenden kleine kleine plakjes, die op elkaar worden gedrukt zodat het gewenste voorwerp uiteindelijk gebruikt kan worden voor het gewenste doeleinde.

  

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Dirittoallarete to add comments!

Join Dirittoallarete