Blog

Wat is een achteruitrijcamera?

Een achteruitrijcamera is een speciaal type videocamera die specifiek ontworpen is om aan de achterzijde van het voertuig te bevestigen. Daar deze camera beelden de beelden doorseint naar een scherm voorin de auto kan de gebruiker precies zien wat er zich allemaal van achter afspeelt. Door dit extra zicht kunnen achteruitrijcamera's een belangrijk hulpmiddel zijn bij het inparkeren en het voorkomen van ongevallen tijdens het uitrijden.

Hoe worden deze camera's aangesloten?

Een achteruitrijcamera wordt meestal aangesloten op een scherm dat aan het dashboard voor in de auto of vrachtwagen is bevestigd. Het ontwerp onderscheidt zich van andere camera's omdat de beelden door de gebruiker in spiegelbeeld kunnen worden afgelezen. Dit is nodig omdat de bestuurder zicht diametraal ten opzicht van de lenspositie bevindt, waardoor anders geen goede inschatting van de uitgangspositie van de achterkant van het voertuig kan worden gedaan. Het spiegelbeeld zorgt er dus voor dat de gebruiker natuurgetrouw kan zien wat er aan de hand is tijdens het uitrijden.

Welke types zijn beschikbaar?

Er is een groot scala aan diverse achteruitrijcamerasystemen op de markt. Het is ondoenlijk om ze in dit artikel allemaal te beschrijven, maar grofweg zijn er twee verschillende systemen. Diegenen met een analoge verbinding en modellen met een draadloze verbinding. Beide types hebben voor- en nadelen, dus het is raadzaam om je goed in te lezen als je op zoek bent naar een achteruitrijcamera. Draadloze modellen hebben bijvoorbeeld als groot voordeel dat vervelende bekabeling niet meer nodig is. Hierdoor hoeft de gebruiker deze niet weg te werken. Nadeel is het feit dat er interferentie op de ether kan ontstaan waardoor de beelden niet goed worden doorgegeven aan de ontvanger van het scherm. Gelukkig hebben moderne modellen hier vrijwel geen last meer van, maar deze zijn wel vaak iets duurder in prijs.

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Dirittoallarete to add comments!

Join Dirittoallarete