Blog

Welke stappenteller moet ik kopen?

Een stappenteller is een gadget, die draagbaar en elektronisch is en elke stap die een persoon neemt door het bijhouden van de beweging van je heupen telt. Het kiezen van de beste stappenteller voor jouw gebruik zal een uitdaging zijn, omdat elke stappenteller zijn eigen specifiek kenmerken heeft. Het is dus raadzaam om je eerst goed in te lezen voordat je een stappenteller aanschaft.

Verschillende soorten beschikbare tellers van stappen

Het kiezen van de beste die het best voor jou werkt is erg afhankelijk van je levensstijl. Bent je een gemiddelde wandelaar? Ben je een atleet? Als je een gemiddelde wandelaar is vrijwel iedere stappenteller geschikt, maar voor een serieuze sporter of  gezondheidsfreaks zijn er een aantal specificaties waar je goed op moet letten.

Om het kort te houden zijn er drie soorten mechanismen die beschikbaar zijn.. Een daarvan is de stappenteller die een opgerold veermechanisme heeft; de andere is de stappenteller die een haar veermechanisme heeft en tot slot zijn er modellen die op basis van GPS werken.

Een spiraalveer mechanisme is een hefboomarm die naar beneden zwaait en elke stap zal registreren zodra hij weer naar boven komt. Dit type stappenteller is gewoonlijk nauwkeuriger dan die met behulp van een haar veermechanisme. Deze laatste modellen zullen namelijk ook andere bewegingen registreren, zoals lichaamsbeweging tijdens  het fietsen of andere soortgelijke sporten. Tot slot zijn er dan nog de GPS stappentellers. Hoewel deze niet direct de stappen meten zijn ze toch vrij secuur omdat de gemiddelde lengte van een stap is in te stellen en af te lezen is op het display.

Meer weten over stappentellers? Dan wijzen we je graag door naar de specialisten van Stepcount : http://www.stepcount.nl

 

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Dirittoallarete to add comments!

Join Dirittoallarete